Переговори України та Росії у Стамбулі – що сказав Ердоган

На відкриття переговорів України та Росії щодо припинення війни у нашій країні, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган звернувся з промовою до обох країн.

Про це написав у Telegram-каналі радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Продовження війни нікому не принесе користі. Відновлення миру піде на користь вашим країнам і всім іншим. Ви, як делегації, несете історичну відповідальність за рішення, прийняті сьогодні”, — заявив президент Туреччини на відкритті стамбульського раунду переговорів.

Крім того, Ердоган наголосив на важливості рішення кожної держави та досягненні конкретних результатів, інформує агентство Milliyet.

“Ми вступили в період, який вимагає конкретних результатів. Ви взяли на себе історичне завдання. Світ чекає від вас хороших новин. Ми готові до будь-якого внеску. Це полегшить вашу роботу. Ми без вагань беремо на себе відповідальність за мир”, – сказав він.

Зазначається, що переговори мали розпочатися ще у понеділок увечері, але були перенесені на ранок, 29 березня, через те, що делегації прибули дуже пізно.

Раніше ми писали, що Михайло Подоляк заперечив факт отруєння членів переговорної групи, про який повідомили журналісти-розслідувачі з Bellingcat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *