Війна в Україні – яка мета у Путіна та окупантів

Країна-терорист Росія змінила цілі щодо України, оскільки зустріла неочікуваний для себе запеклий супротив ЗСУ та українського народу. Тепер пріорітет загарбників – отримати весь Донбас, відрізавши наші сили на сході від решти.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на інформацію від високопоставленого представника оборони США.

У п’ятницю, 25 березня, у РФ заявили, що перший етап так званої “військової операції” фактично завершений, тому надалі вона буде концентруватися на повному “звільненні”, тобто окупації, Донбасу. Наразі країна-агресор загарбала лише частину Донецької та Луганської областей, назвавши ці терористичні угрупування “Л/ДНР”.

Така заява Москви може означати, що окупанти зменшують свої апетити та переходять до більш обмежених цілей унаслідок потужного опору українців.

Високопоставлений чиновник США вважає, що заява РФ сходиться з реальними діями на місцях.

“Вони віддають перевагу цьому, і ми згодні, наша інформація з цим збігається, – підтвердив він, відзначивши, що рашисти стають агресивнішими на Донбасі. – Вони, безумовно, зробили це пріоритетним у своєму списку”.

Також представник оборони США повідомив, що навколо Києва загарбники займають оборонні позиції. До того ж, за його словами, ЗСУ роблять поступові успіхи в контрнаступі навколо Чернігова.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що Збройні Сили України витіснили російських окупантів із села Ясногородка на Київщині під час контрнаступу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *