Миротворці в Україні – у НАТО зростає підтримка питання миротворців

Все більше країн-членів НАТО підтримують ідею про відправку миротворчої місії Альянсу до України.

Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

За його словами, кілька країн Північноатлантичного Альянсу висловили своє схвалення щодо миротворчої місії в Україні, проте союзники очікують на підтримку та остаточне рішення від керівництва НАТО.

Ми вже знаємо зі ЗМІ за останні кілька днів, що була позитивна реакція з боку Данії та Литви. Сьогодні я можу сказати, що інші держави-члени висловили своє схвалення, але вони також очікують певної підтримки та загального голосу з боку НАТО. Ми також наголошуємо, що це має бути місія НАТО”, – наголосив Моравецький.

Польський прем’єр також закликав союзників бути готовими до прийому кількох мільйонів українських біженців. Скептикам, які не підтримують відправлення миротворчої місії, Моравецький запропонував уявити, що вся “Україна перетворюється на розбомблений Маріуполь, з якого масово тікають люди”.

Я думаю, що сьогодні, дивлячись на варварську поведінку Путіна та росіян, російських солдатів, ми можемо уявити собі й гірші сценарії. Я, на жаль, можу уявити й гірші сценарії, тому ця концепція стає все більш популярною”, – резюмував Моравецький, виступаючи за відправку миротворців НАТО до України.

Раніше ми розповідали, що Польща, Словенія та Чехія створили план порятунку України від Росії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *