Війна в Україні – хроніка новин війни 22 березня – останні новини

Вже 27-ту добу в Україні продовжуються запеклі бої з російськими окупантами. Росія для авіанальотів на Україну використовує десятки аеродромів, зокрема у Білорусі та Криму. Окупанти стягують свої сили та не залишають спроб наступу.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 20 березня

Хроніка боїв 21 березня

______________________________________________________

07:02 США розпочали відправку ще однієї партії зброї, проте вона поки що не прибула в Україну. За планом постачання обладнання мали розпочатися в ці вихідні.

Нова партія матиме вирішальне значення для захисту України від російської агресії та вперше включатиме 100 озброєних безпілотників.

06:58 Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ. Підрозділами Повітряних Сил та протиповітряної оборони Сухопутних військ за попередню добу було вражено понад 9 повітряних цілей ворога: 1 літак, 6 БПЛА та 2 вертольоти, кількість збитих ракет уточнюється.

Українські захисники та захисниці відбили 13 атак ворога та знищили 14 танків, 8 БМП, 2 МТЛБ, 3 артилерійські системи та 4 автомобілі. Підрозділи ППО вразили дві повітряні цілі супротивника. Втрати особового складу ворога становили близько 300 людей. Окрім цього, захисники Маріуполя знищили патрульний катер “Раптор” та комплекс радіоелектронної боротьби “Леєр-3”.

06:50 Внаслідок вторгнення в Україну російська економіка скоротиться на 8% у 2022 році, а дефолт 1998 року коштував країні скорочення ВВП на 5,4%. Таку оцінку надало рейтингове агентство Fitch.

06:41 ЗСУ звільнили від російських окупантів один із населених пунктів. Загарбники ховалися у дитячому садку.

06:41 Росія для авіанальотів в Україну використовує десятки аеродромів, зокрема в Білорусі та Криму. У безпосередній близькості від кордонів України розташовано близько 40 аеродромів із тактичною військовою авіацією. Також РФ використовує літаки стратегічної авіації, які можна розміщувати за 5 тисяч км від “мети”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *