Війна в Україні – Байден висловився про гіперзвукову зброю РФ

Російська армія дійсно застосовувала на війні проти України гіперзвукові ракети. Керівництво Росії вдалося до такого кроку через безвихідь.

Про це заявив американський президент Джо Байден, виступаючи на щоквартальних зборах керівників компаній-членів асоціації Business Roundtable, інформує CNN.

За його словами, зупинити таку ракету практично неможливо. Причиною її використання є те, що президент Росії Володимир Путін притиснутий до стіни, тому вдається до таких жорстоких дій, вважає Байден.

Він не передбачав ступінь або силу нашої єдності, і чим більше його спина притиснута до стіни, тим сильніша жорстокість тактик, які він може застосувати“, – сказав він.

Президент нагадав, що Сполучені Штати надали два мільярди доларів для посилення НАТО. Також дали великі військові ресурси Україні. Це сіє хаос серед збройних сил РФ, і думка про недостатність в України складної техніки є неправильною, наголосив Байден.

Також американський лідер попереджав, що РФ може вдатися до застосування хімічної зброї в Україні.

Щоразу, коли він (ред. – Путін) починає говорити про те, що, на його думку, збираються зробити НАТО, Україна чи Сполучені Штати, це означає, що він збирається це зробити. Це не жарти“, – наголосив він.

19 березня Росія заявила про використання гіперзвукових ракет комплексу Кинжал під час війни проти України.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що погодження мирного договору Росії та України може зайняти від кількох днів до півтора тижня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *