Укравтодор ініціював перевірку інтерв’ю підсанкційного Амірханяна

Нещодавнє інтерв’ю “Української правди” з Араіком Амірханяном, який наразі знаходиться у розшуку, буде проаналізовано на відповідність журналістським стандартам.

З такою ініціативою виступив Укравтодор, повідомляє пресслужба агентства.

Агентство нагадує, що Амірханян фігурує у низці кримінальних проваджень, знаходиться під санкціями РНБО та перебуває у статусі особи, яка переховується від органів досудового розслідування.

“Ця людина з власним озброєним угрупуванням неодноразово вривалась у приміщення Укравтодору, а також Служб автомобільних доріг в областях. Ми на власному досвіді знаємо, що таке залякування та тиск. Ігнорування цього факту є неповагою до тисяч людей, які чесно та законно працюють у галузі”, – йдеться у повідомленні.

За даними Укравтодора, окрім злочинів у дорожній сфері, компанія Амірханяна на Миколаївщині незаконно видобувала граніт після завершення дії відповідних державних ліцензій, що спричинило збитків державі на суму понад 280 млн грн.

Крім того, у червні 2019 року слідчі СБУ затримали Амірханяна за підозрою у фінансуванні дій, спрямованих на повалення конституційного ладу з корисливих мотивів, організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом шахрайства, що передбачено ч. 4 ст. 110-2, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

“Враховуючи компліментарний тон інтерв’ю, відсутність критичних збалансованих питань на тлі відверто кримінального минулого Амірханяна, ініціюємо проведення системного медіааналізу його інтерв’ю на факт відповідності засадам журналістики”, – наголосили в агентстві, додавши, що вже звернулись з офіційними листами до ключових незалежних центрів медіааналітики в Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *