У Novus спростували підвищення цін через війну

На тлі вторгнення РФ в Україну, запровадження воєнного стану та складнощів із забезпеченням логістики постачання продуктів, у низці видань з’явилися повідомлення про підвищення цін рітейлерами.

Ситуацію прокоментували у мережі супермаркетів NOVUS.

Як зазначають у NOVUS, мережа супермаркетів дотримується мораторію на підвищення цін та зберігає всі цінники на попередньому рівні: “Наживатися на продажах продуктів у країні, що воює, – не законно і просто непорядно. Так само, як і розхитувати ситуацію в медіапросторі, провокуючи у населення паніку”.

“Питання цін для багатьох сьогодні болюче. Але ми ще раз хочемо наголосити, що NOVUS зберігає ціни на тому ж рівні, якими вони були до початку військових дій”, – зазначено у позиції компанії, опублікованій на її сторінці у Facebook.

Також наголошується, що в Україні діє мораторій на підвищення цін. Виходячи з цього, NOVUS категорично не приймає пропозиції щодо підвищення цін від постачальників продукції та не підвищує їх самостійно.

Зазначимо, що початку війни у магазинах мережі був представлений широкий асортимент товарів різних цінових категорій. Наприклад, помідори продавали як по 60-70 грн за кг, так і дорожчі елітні сорти.

І сьогодні цінники залишаються тими самими. Хоча, на тлі нинішніх значних складнощів у питанні постачання всіх товарів, компанії доводиться працювати у режимі 24/7, щоб забезпечити торгові точки продуктами першої необхідності.

У компанії підкреслили: головне зараз – не прибуток, а щоб усі жителі України мали змогу придбати необхідні продукти та інші товари, і в NOVUS роблять всі можливі кроки для того, щоб вивезти товари зі складів, забезпечити постачання та наповнити полиці своїх магазинів товарами.

“Повірте, зараз підвищення цін не на часі, адже не вистачає часу на найважливіше. Співробітники постійно перебувають за роботою і сплять чотири години на добу, щоб забезпечити вас необхідними продуктами. Майже щогодини приходить повідомлення повітряної тривоги, але вони добровільно залишаються на своїх робочих місцях і продовжують розкладати товари, які допомогли привезти через блокпости. Сім’ї співробітників і навіть діти приходять допомагати мамам. Пекарі працюють без перерви цілий день та ніч, щоб у магазинах було достатньо свіжого хліба. Ми працюємо на межі своїх можливостей”, – наголошують у NOVUS.

Представники мережі супермаркетів також повідомили, що з боку NOVUS було надіслано запит деяким ЗМІ із вимогою спростувати інформацію про підвищення цін на продукти.

Пізніше видання УНІАН заявило, що інформація про підвищення цін після початку військових дій у мережі NOVUS виявилася фейком та опублікувало заяву мережі: “Ми розуміємо, що питання цін і як і де придбати продукти хвилює кожного. Але ми ще раз хочемо наголосити, що NOVUS зберігає ціни на тому ж рівні, що й були до початку військових дій. Ми не приймаємо підвищення цін від постачальників, і самі їх не підіймаємо, адже у країні діє мораторій на підвищення цін”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *