Зведення Генштабу ЗСУ щодо війни на день 21 березня

Триває 26-та доба протистояння українського народу російському вторгненню. Окупанти відчувають гостру потребу в ремонті та відновленні пошкодженого озброєння і військової техніки. Також продовжують фіксуватися випадки дезертирства серед особового складу окупаційних військ.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

У зв’язку з відсутностю надходжень комплектуючих іноземного виробництва призупинено роботу підприємств корпорації “Уралзавод” та Челябінського тракторного заводу. Ці підприємства спеціалізуються на виготовленні та ремонті танків, а також іншої броньованої техніки для потреб збройних сил російської федерації.

У районі села Гавронщина Макарівського району Київської області група російських загарбників заволоділа автомобілями місцевих жителів, переодяглись у награбований цивільний одяг та виїхали у бік кордону з Білоруссю.

На захоплених територіях Запорізької області загарбники здійснюють приховану підготовку до проведення виборів проросійської адміністрації районів та міст.

Окупанти зосередили у порту Бердянська колону білих тентованих вантажівок КамАЗ Міністерства надзвичайних ситуацій РФ. Такі ж авто використовували для прихованого транспортування боєприпасів на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Це може свідчити про наміри окупантів організувати подібні “гумконвої” до Запорізької області.

У Запорізькій області противник розгорнув пункт з ремонту бронетанкової техніки із залученням обладнання та робітників оборонних підприємств РФ. На відновленні перебуває до 20 одиниць броньованої техніки.

У Новій Каховці Херсонської області окупанти проводять перевірку документів на блокпостах міста з метою виявлення та затримання місцевих жителів, які брали участь в АТО/ООС.

Окрім великих втрат безпосередньо під час бойових дій, фіксується також великий відсоток смертності серед важкопоранених російських загарбників.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *