Бригада Укрзалізниці врятувала від війни 15 тисяч людей

Пресслужба Укрзалізниці у Facebook розповіла, як бригада з 19 провідників та електромеханіка, яких назвали “залізними героями”, вже третій тиждень рятують людей від війни, виконуючи евакуаційні рейси.

“До війни Олександр Бесараб та його поїздна бригада з 19 провідників та електромеханіка працювали в звичайному ритмі: поїхати в рейс, перевезти пасажирів, повернутись додому, відпочити, побачитись із близькими, та знову повернутись на роботу. Виходячи в рейс за кілька днів до початку військової агресії росії проти України, вони ще не знали, що минуле життя доведеться залишити позаду”, – пишуть у відомстві.

Війна застала команду прямо на робочому місці, і з того часу вони безперервно курсують країною, виконуючи евакуаційні рейси з найбільш небезпечних куточків нашої країни.

“Бригада вже перевезла на захід України понад 15 000 пасажирів, в тому числі – евакуйованих до Кривого Рогу з Херсона та Миколаєва, і ця кількість збільшується з кожним днем. Працюючи у переповнених поїздах з наляканими людьми, дітьми, хатніми тваринами, будучи одночасно провідниками та психологами, надаючи першу домедичну допомогу, ці співробітники залізниці, як і багато інших, роблять неможливе, не очікуючи подяки чи заохочення”, – підкреслюють в УЗ.

Але, попри всю важкість роботи та небезпеку, команда продовжує самовіддано працювати на єдину мету: убезпечити якомога швидше якомога більшу кількість громадян України. Незважаючи на постійний стрес та відповідальність, вони не перестають допомагати пасажирам всіма доступними способами.

“Ми дякуємо всім нашим колегам за стійкість перед обличчям загрози, за готовність щоденно ризикувати заради порятунку життів українських громадян. Кількість бомб, що скидає російська армія на наші міста, має межі. Наша вдячність за героїзм в надскладних обставинах – безмежна”, – резюмують в УЗ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *