Бізнес в Україні – Львів приймає підприємства на релокацію

Понад 100 підприємств з інших регіонів звернулися до влади Львівщини з бажанням перенести свої виробництва. Найбільше таких – з Київської та Харківської областей, повідомляє голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

“Допомагаємо релокалізувати бізнеси зі сходу та центру України. Шукаємо на Львівщині інвестиційні ділянки, куди можна перенести потужності. Шукаємо для підприємств, які переїжджають на Львівщину, великі приміщення, у тому числі і під склади. Якщо у вас є таке, зголосіться у Департамент економічної політики Львівської ОВА”, – закликає Козицький.

Він зазначив, що обласна адміністрація наразі формує для цих бізнесів замовлення, щоб у них з’являлися оборотні кошти, підприємства працювали і платили працівникам. Також допомагають експортерам перетнути кордон.

“Мабуть, це одна з найбільших проблем для бізнесу зараз – оскільки є обмеження на купівлю валюти, торгові мережі не можуть розрахуватися з іноземними партнерами, заплатити за комплектуючі, а також – купувати імпортні продукти. Фахівці наших профільних департаментів намагаються підтримати їх у цьому питанні, комунікуючи з Кабміном та Нацбанком”, – запевнив він.

Козицький нагадав, що Міністерство інфраструктури також допомагає у релокалізації виробництв зі східних областей на захід України. Зокрема, управлінці можуть безкоштовно перевезти фабрики та заводи Укрзалізницею.

Щоб перенести підприємства на Львівщину, голова ОВА порадив наступний алгоритм: заповнити анкету, а також написати на е-адресу [email protected] та у приватні повідомлення Департаменту економічної політики Львівської ОДА у ватсап за номерами: +380668330313, +380680681751, +380634667138.

“Запорука перемоги – міцний тил. Тому ми маємо швидко перезапустити економіку. Свій до свого по своє. І разом – до перемоги!”, – додав Козицький.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *