Суд у Гаазі заарештував Путіна – з’явилася реакція кліки диктатора

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової, яких звинувачують у скоєнні військового злочину, згідно зі статтями Римського статуту — незаконною депортацією та переміщенням дітей з України до Росії.

“Апостроф” пише, як відреагували у самій РФ на рішення Міжнародного кримінального суду.

Офіційна представниця МЗС Марія Захарова у відповідь на рішення суду заявила, що Росія не виконуватиме його, оскільки Росія “не є учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду і зобов’язань щодо нього не несе”.

Читайте також: Путін потрапив під суд за злочини проти дітей: нові деталі

Сенатор Андрій Клішас вважає, що ордер МКС не має жодних правових підстав. “Нині юрисдикцію МКС не визнають не тільки Росія, а й низка держав, членів РБ ООН. Прийнявши таке абсурдне рішення, МКС став на шлях самоліквідації. Росії потрібно негайно видати ордер на арешт усіх “суддів” МКС.

Фігурантка справи Львова-Бєлова визнає, що міжнародне співтовариство “оцінило” роботу “за допомогу дітям”. “Ми не залишаємо їх у зонах воєнних дій, що ми їх вивозимо, що ми створюємо для них комфортні умови, що ми оточуємо їх дбайливими, люблячими людьми“, – вважає омбудсмен.

Такої ж позиції дотримується голова ЛДПР Леонід Слуцький, який зазначив, що “дитячому омбудсмену та російській владі вдалося врятувати величезну кількість дітей, багато з яких втратили дах, батьків або були поранені під час обстрілів з боку українських неонацистів. А тепер у них є майбутнє у своїй країні, у Росії. Ордера МКС на арешт потрібно виписувати Зеленському, його зграї та їхнім західним покровителям. Вони реальні військові злочинці“, – написав наступник Жириновського.

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв у властивій для себе хамовитій манері висловився, що, на його думку, потрібно зробити з документом.

Хотіла б я подивитися на країну, яка за рішенням Гааги заарештує Путіна. Хвилин за вісім. Або скільки там складе час підльоту до її столиці, – написала одна з головних російських пропагандисток Маргарита Симоньян, зовсім не узявши до уваги, де перебуватиме глава Кремля під час “удару у відповідь”.

Як прокоментував рішення МКС прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, РФ вважає нікчемним ордер на арешт глави Кремля.

Варто зазначити, що глави держав та їхні підлеглі не мають імунітету від кримінального переслідування за військові злочини, злочини проти людяності чи геноцид. 123 держави, які ратифікували Статут, тепер зобов’язані заарештувати Володимира Путіна та Марію Львову-Бєлову як тільки ті ступлять на їхню територію. Росіяни можуть бути заарештовані, навіть якщо вони приїдуть з офіційним візитом чи на запрошення країни. Причому такі злочини не мають термінів давності.

Нагадаємо, раніше ми писали про реакцію українців на арешт Путіна.

  • Вам може бути цікаво :

Світ отримав сигнал: генпрокурор України про ордер на арешт Путіна

Росія тримає в полоні понад 3 тисячі українців: що відомо про їх долю

Дитячий табір у Криму відмовився повернути дитину до Херсона: що відомо

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *