Рамштайн-10 – що відомо про зустріч 15 березня – всі подробиці та онлайн

У середу, 15 березня, відбудеться чергова, десята зустріч партнерів України в рамках “Рамштайн” – цього разу вона пройде в онлайн-форматі.

“Апостроф” стежить за всім, що пов’язане із сьогоднішньою зустріччю, в режимі онлайн.


12:23 У засіданні Контактної групи з питань оборони України в середу, 15 березня, візьме участь генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, повідомляється на сайті НАТО.

Раніше у Міноборони України повідомляли, що наступна очна зустріч “Рамштайн” пройде у квітні, до річниці роботи Контактної групи, на німецькій авіабазі.

Міністр оборони Олексій Резніков напередодні десятого “Рамштайну” провів телефонну розмову з головою Пентагону Ллойдом Остіном. Обговорювалися пріоритетні напрями у співпраці та “шлях до перемоги у війні”. Після розмови Резніков повідомив, що підтримка партнерів вселяє йому великий оптимізм щодо майбутнього.

Солідарність стає ефективністю на полі битви“, – зазначив міністр.

Ллойд Остін зі свого боку запевнив, що США підтримуватиме Україну “стільки, скільки потрібно”.

Читайте також: Важкі бої навесні та влітку: у Пентагоні зробили прогноз щодо війни та пообіцяли допомогу

Ймовірно, головними темами порядку денного на “Рамштайні-10” стануть питання надання Україні боєприпасів та систем ППО. Йтиметься також і про продовження постачання танків та важкої броньованої техніки для контрнаступу ЗСУ.

Перед зустріччю з міністрами оборони країн ЄС на початку березня Олексій Резніков назвав потреби України – засоби ППО, боєприпаси та мільйон снарядів калібру 155 мм. Він звернувся до європейських колег із проханням постачати Україні по 250 тисяч снарядів щомісяця для забезпечення просування ЗСУ.

Раніше “Апостроф” розповідав про три ключові результати “Рамштайну-9” для України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *