Запорізькі регіонали просувають Андрія Шевченка на керівника УАФ

Кандидатуру колишнього тренера української збірної Андрія Шевченка на крісло президента УАФ висунула Запорізька обласна асоціація.

Про те, як це відбулося та на коли планують проведення виборів у Українській асоціації футболу, повідомив журналіст Ігор Бурбас, пише Footboom.

Так, за даними Бурбаса, кандидатуру Шевченка висунула Запорізька обласна асоціація футболу в особі її голови, одіозного екс-“регіонала” Віктора Межейка.

“Відповідну заяву Межейко писав у кабінеті губернатора Запорізької облдержадміністрації і за присутності очільника служби безпеки регіону. Я ні в якому разі не натякаю, що рішення про висунення кандидата Шевченка робилося під тиском, просто констатую сам факт.

За моєю інформацією, обирати президента УАФ таки збираються 20-го грудня. Тобто в той самий зручний період, коли по чинному голові Андрію Павелку ведеться слідство. Гмммм… А як же рішення Печерського Суду про заборону проведення виборів в УАФ? Воно ж ще досі в дії. Ясна річ, що в ручному режимі скасувати його можуть в будь-яку мить. Головне лиш бажання та наявність адмінресурсу. Але ж залишається ще статут організації, де чорним по білому прописані терміни, в які за законом дозволяється проводити позачерговий Конгрес і обирати на ньому керівний склад. І в даному випадку вони порушуються повністю. І тут виникає велике запитання, чи такі вибори в УЄФА та ФІФА визнають легітимними.

До речі, сам Андрій Шевченко не в захваті, що на посаду його просувають, нехтуючи законами. Екс-наставник збірної розуміє, що цей кейс явно шкодить його репутації. Побачимо, чи до самих грудневих виборів ще дійде справа. Аби зібрати для них позачерговий Конгрес, потрібні заяви щонайменше 3/4 колективних членів, і подані вони мають бути у правовому полі.

І ще. Не менш важливий нюанс, який не варто впускати. Шевченко є резидентом Великої Британії, а цей статус зобов’язує його перебувати у цій країні мінімум 183 дні з 365 у календарному році. Керувати українським футболом дистанційно це не діло, тому на двох стільцях теж не всидиш. Тут або резидентом залишатись і забути про президентство, або навпаки. Цікаво, що обере Шевченко?”, – повідомив журналіст.

Як відомо, Шевченко не вийшов з НОК, куди потрапили низка представників проросійських ОПЗЖ та “Партії Регіонів”, хоч і обіцяв це зробити.

Раніше у Шевченка британські журналісти знайшли багаторічний бізнес з російським підсанкційним мільярдером Романом Абрамовичем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *