Нові ракети HIMARS летітимуть до 1000 км – ЗМІ

Нові ракети HIMARS летітимуть до 1000 км - ЗМІ

Фото: Генштаб ВСУ (иллюстративное фото)
Нові ракети HIMARS зможуть летіти на 1000 км

Виробник планує модернізувати ракети у чотири етапи. Збільшення дальності ураження ракет до 1000 км намічено на четвертий етап.

Компанія Lockheed Martin, яка виробляє системи HIMARS, анонсувала на виставці озброєння AUSA 2022 ракети M142 HIMARS та M270 MLRS з дальністю польоту до 1000 км. Про це повідомляє Janes.

За словами віце-президента Lockheed Martin Поли Хартлі, перші випробування ракети заплановані на 2023 рік. Тоді ж заплановано випуск таких ракет. На виробництво 54 тестових ракет PrSM для M142 HIMARS та M270 MLRS було виділено понад $70 млн.

Повідомляється, що виробник планує модернізувати ракети завдяки технології Precision Strike Missile (PrSM) у чотири етапи. Збільшення дальності ураження ракет до 1000 км намічено на четвертий етап, і це залежить від затвердження плану в армії США (орієнтовно до кінця жовтня 2022).

Lockheed Martin офіційно заявляє про планову дальність ураження до 650 км, а балістичні ракети ATACMS можуть вражати цілі на 300-кілометровій відстані.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков повідомив про чотири нові HIMARS в Україні.

Міністр зазначив, що це чудові новини напередодні термінової зустрічі у рамках формату Рамштайн щодо підтримки України, запланованої на середу, 12 жовтня.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *