Тихановська запропонувала Зеленському встановити дипломатичні відносини – відео звернення

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на восьмий місяць війни Росії проти України визнав участь у ній своєї країни, а лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська, яка зараз перебуває у еміграції, запропонувала президенту України Володимиру Зеленському встановити дипломатичні та політичні відносини між Україною та Об’єднаним перехідним кабінетом Білорусі.

До цього вона закликала у своєму відеозверненні до Зеленського та українського народу.

Ми пропонуємо Україні та українському народу побудувати альянс з демократичною Білоруссю. Об’єднаний перехідний кабінет готовий до співпраці з Україною та встановлення дипломатичних та політичних відносин. Ми готові діяти разом з Україною, тому що без вільної України не може бути вільної Білорусі та Європи“, – зауважила Тихановська.

Вона також закликала не ототожнювати білорусів із режимом Лукашенка та назвала його “ганьбою моєї країни”.

Що Лукашенко оголосить завтра чи післязавтра – невідомо, бо він уже не ухвалює рішень, за нього це робить Кремль. Тому Білорусь має вийти з військових, політичних та економічних союзів з Росією, які підривають національні інтереси нашої країни“, – додала вона.

Також читайте: Напад Білорусі на Україну: нас закидають картоплею?

Тихановська також згадала білорусів, які захищають Україну в лавах ЗСУ, та білоруських партизанів, які діють, незважаючи на загрозу розстрілу. Вона також висловила впевненість у поразці Росії та відновленні Україною своєї територіальної цілісності та суверенітету.

Як писав “Апостроф”, раніше екс-міністр культури Білорусі, член президії Координаційної ради білоруської опозиції, керівник Народного антикризового управління Павло Латушко пояснив, чому Лукашенко має понести всю повноту відповідальності за війну проти України, так само як і керівництво Росії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *