Загроза ядерного удару по Україні – чого Путіну чекати від свого оточення

Єдиний сенс рішення президента Росії Володимира Путіна анексувати окуповані території України – дати своєму народу хоч щось, що можна видати за досягнення цієї війни. Ядерні погрози глави Кремля можуть змусити його оточення “взятися за табакерку”.

Таку думку висловив політтехнолог Олександр Кочетков в ефірі Апостроф TV.

Він зазначив, що сценарій подальших дій Путіна досить прозорий.

Були спроби домовитися з Великою Британією, але з ними навіть ніхто розмовляти не став, і Путін почав використовувати підвищення ставок. Люди дізналися, що є народ Запорізької області, а є народ Херсонської – я про укази, якими вони визнані окремими республіками“, – сказав політолог.

За його словами, далі буде виступ Путіна, де він заявить, що окуповані території України – будуть територіями Росії і вона має юридичні, моральні та всі інші права захищати їх, натякаючи на тактичну чи стратегічну ядерну зброю.

Приєднання, анексія наших територій – це нецікаво, тому що наперед було відомо і ніяк не впливає ні на дії українських збройних сил, ні на дії наших союзників та партнерів. Єдиний сенс – надати населенню Росії хоч щось, що можна видати за досягнення цієї війни“, – пояснив Кочетков.

Читайте також: Путін люто помахав “ядерною дубиною”, але раптово його затиснули – Андрій Піонтковський

Він наголосив, що час слів для Путіна закінчився, на його слова вже ніхто не звертає уваги.

Ядерна парасолька – це не просто нісенітниця. Це неможливо. За радянських часів не було завдання бомбити Україну, знищити її. Процедура використання будь-якої ядерної зброї не відрізняється. Ланцюг прийняття рішень довгий. Не можна таємно її приготувати і застосувати. Слід перевести ядерні сили на повну бойову готовність“, – зазначив політолог.

Він наголосив, що підготовка ядерної зброї до застосування – це безліч дій, які видно з супутника і таке інше. Зокрема, офіцерів заганяють у шахти, забороняючи вихід із військових частин. Ядерна частина не розташована прямо на позиціях. Ядерні боєголовки знаходяться у сховищі тривалого зберігання з жорсткими умовами – температури, вологості. Їх потрібно вийняти зі сховища та доставити на позицію. Або спеціальною колоною, або поїздом у спеціальному контейнері.

“Раптово використати зброю – це не автомат Калашнікова, щоб вийняти раптово з-під поли. Це складна організаційна процедура, і Путін самостійно не може ухвалити це рішення. Її створювали розумні люди і створили запобіжники проти дурня і проти маніяка. Потрібно безліч підтверджень. Чим ближче рука Путіна буде до червоної кнопки, тим ближче руки його оточення будуть до табакерки”, – резюмував Кочетков.

Раніше “Апостроф” публікував думку політолога Дмитра Орєшкіна про те, яких кроків чекати від Путіна, чи зважиться диктатор застосувати ядерну зброю і куди котиться путінська Росія.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *