Мобілізація в Росії – чому окупанти не здатні ефективно воювати

Потенціал російської армії вкрай низький, оскільки у лавах окупаційних військ багато студентів та ув’язнених. Все це призвело до того, що армія РФ деградувала.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт полковник запасу СБУ Михайло Притула.

“Вони не можуть використовувати високоточну зброю, велику кількість артилерії. Не можуть створити вогневий вал, тому що перебиті логістичні шляхи. Армія та тактика росії деградує до рівня Другої світової війни. Вони відкривають військовий бойовий статут піхоти червоної армії 1945 року і там написано, що наступ проводять хвилями. В першу хвилю можна засунути будь-яке м’ясо. Це робиться, щоб стомити лінію оборони, використовувати боєкомплект, а за ними йдуть 2 і 3 хвилі.Тактика закидування м’ясом, як заповідав Жуков – будь-кого, закидати трупами, це логіка вбивчої ідеї Путіна”, – зазначив експерт.

Також він оцінив реалістичність планів американської розвідки щодо швидкого визволення українських територій.

“Фактично сьогодні в Росії немає боєздатних військ, здатних утримувати наступ ЗСУ. Посипалися лінії фронту на схід від Харкова, на півдні бойові дії. Також противники повідомляють про скупчення великої кількості української армії на запорізькому напрямку. Зараз вони роблять все, щоб мобілізувати велику кількість військ. Удари ЗСУ ефективні і завдають психологічного удару по охочих йти воювати в Україну. Можна повернутися не з пральною машиною, а пральною машиною. Зараз ситуація визначається не тільки ударами України, а наскільки швидко йтимуть процеси в самій Росії. Це все – політична поразка Путіна. Як би вони не намагалися її приховати, вони не мають на це сил”, – завершив він.

Нагадаємо, що успішний контрнаступ Збройних Сил України в Харківській області змусив російських окупантів панікувати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *