Війна в Україні – карта бойових дій – що відбувається сьогодні 27 серпня на фронті та тилу

Україна вже 185 добу дає відсіч повномасштабному вторгненню російських військ. Окупанти, захопивши Запорізьку АЕС здійснюють ядерний шантаж, змушуючи Україну до переговорів. 25 серпня АЕС вперше в історії зупинилася через пошкодження, спричинені обстрілом росіян.

Росія продовжує завдавати ударів по мирних українцях. У ніч на 27 серпня окупанти завдали удару по центру Харкова. Також було обстріляно житловий будинок у селі Кам’янка на Запоріжжі. Загинуло 5 людей, у тому числі діти.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 26 серпня


07:28 Останні ключові висновки американського Інституту вивчення війни:

  • Від 18 серпня поточного року росіяни жодного разу не заявляли про територіальні здобутки в Україні.
  • Сили РФ провели локальні атаки на південний захід від Ізюма, на північний схід та південь від Бахмута, а також на північно-західній околиці Донецька.
  • Українські сили продовжили завдавати ударів по російській логістиці та військовій інфраструктурі на Херсонщині.
  • Українські партизани та внутрішні підрозділи заважають росіянам встановлювати контроль над окупованими територіями.

07:22 Вночі росіяни завдали ракетного удару по центру Харкова. Постраждали школа та історична будівля, будинок купця Адама Піотровського, який реставрували кілька років тому. Попередньо без жертв та постраждалих.


07:22 На Запоріжжі у тимчасово окупованому селищі Кам’янка Пологівського району росіяни прицільно обстріляли чотириповерховий будинок. Загинула 29-річна Анастасія Боровик та двоє її дітей, 8 та 2 років. Загалом відомо про 5 загиблих. Місцеві свідчать, що під завалами можуть бути люди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *