День Незалежності 2022 – як відзначають свято 24 серпня і що відбувається на війні

Сьогодні Україна відзначає 31-у річницю незалежності на тлі повномасштабного вторгнення російських військ, яке триває вже 182-й день. У зв’язку з особливою увагою керівництва Кремля до дат зберігається загроза руйнівних ударів окупантів по українських містах та селах. Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що у разі ударів у свято Росія отримає потужну відповідь. Раніше США вперше з 24 лютого закликали своїх громадян залишити Україну, заявивши, що Росія “нарощує сили” для завдання ударів по цивільній інфраструктурі “найближчими днями”.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 23 серпня


07:36 Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс запропонував впускати росіян у країну лише після відповіді на питання “чий Крим?”, уточнивши, що в’їзд до країни тих, хто визнає Крим російським, “не відповідає інтересам національної безпеки Литви”.

07:18 Сьогодні окупанти вдарили по Дніпру. Інформація про руйнування та постраждалих ще не надходила. Місцеві паблики повідомляють також про приліт по передмісті Дніпра.

07:02 Російські посадовці інсценували обстріл адміністрації голови квазіреспубліки “ДНР” Дениса Пушиліна, щоб таким чином виправдати удари по українських урядових будівлях 24 серпня, у День Незалежності України. Таких висновків дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни.

06:59 У ніч проти 24 серпня російська армія двічі завдала ударів по Запоріжжі. Близько четвертої години ранку ворог атакував інфраструктурний об’єкт одного з районів міста.

06:59 Ключові висновки американського Інституту вивчення війни (ISW):

  • Сили РФ провели атакували українські позиції на північний схід та південь від Бахмута, на північно-західній околиці Донецька та на південний захід від нього.
  • Окупаційні війська досягли обмежених успіхів на схід від Миколаєва та на північному заході Херсонської області.
  • Українські сили продовжують завдавати ударів по російських військових об’єктах та наземних комунікаціях на Херсонщині.
  • Суб’єкти РФ продовжують підвищувати одноразові надбавки для призовників і, ймовірно, набирають на посади фахівців осіб без військового досвіду.
  • Активність українських партизанів продовжує заважати російській окупаційній діяльності.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *