КРАЇЛ не знає, чи потрібно позбавляти ліцензії російського букмекера 1xBet

Не дивлячись на заяву президента Володимира Зеленського щодо необхідності заборони діяльності російської букмекерської контори 1xBet в Україні, Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей не може визначитись зі своєю позицією щодо того, чи треба анулювати видані раніше ліцензії на роботу в Україні цьому букмекеру, який належить громадянам країни-агресора.

30 березня КРАІЛ видала ТОВ “Твоя беттінгова компанія” дві ліцензії на роботу в Україні російської букмекерської контори 1xBet. Після того, як за тиждень більше 26 тисяч українців підписали петицію з вимогою анулювати ці ліцензії та заборонити діяльність 1xBet в Україні, президент Зеленський заявив, що не можна видавати ліцензії компаніям, які контролюються резидентами країни-агресора або пов’язані з ними. Після цього прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав доручення Міністерству юстиції та Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей вирішити питання заборони роботи 1xBet в Україні.

На це у КРАІЛ у відповідь на запит Delo.ua заявили, що “наразі тривають внутрішні процедури щодо розгляду даного питання, а також спільна робота з правоохоронними органами щодо ТОВ “Твоя беттінгова компанія”. На питання, яка позиція КРАІЛ щодо озвученого вищим військово-політичними керівництвом країни доручення заборонити роботу 1xBet в Україні, в пресслужбі Комісії відповісти не змогли, зазначивши, що “тільки після завершення та отримання результатів буде надано офіційну позицію КРАІЛ” та що вона буде оприлюднена на офіційному вебсайті Комісії.

Після піднятого в українському суспільстві скандалу щодо дозволу КРАІЛ працювати в Україні букмекерській конторі 1xBet, в Комісії заявили, що не побачили у букмекера зв’язку з РФ. Хоча, як виявилося, ліцензії були видані на торговельну марку 1xBet, яка зареєстрована на кіпрську компанію Navasard Limited, яка, за даними Forbes, належить громадянам РФ Роману Семіохіну, Сергію Каршкову та Дмитру Казоріну.

Як зазначали в InformNapalm, лобіював видачу ліцензій 1xBet куратор грального бізнесу в Україні від Офісу президента Борис Баум, який формально був на той час заступником голови Консультаційно-експертної ради КРАІЛ. Баум тісно пов’язаний з російським бізнесменом і депутатом Держдуми РФ Олександром Бабаковим, відомим як представник групи “Лужніковських”, пишуть розслідувачі. У розслідуванні йдеться про те, що одним із аргументів для отримання 1xbet ліцензій в Україні було зобов’язання купити військові ОВДП на 500 млн грн, що нібито, за словами Бориса Баума, ТОВ “Твоя беттингова компанія” і зробила.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *