Зустріч Зеленського з Гутеррішем та Ердоганом – онлайн та всі деталі

У четвер, 18 серпня, у Львові відбудеться тристороння зустріч президентів Туреччини та України, Реджепа Таїпа Ердогана та Володимира Зеленського, а також генсека ООН Антоніу Гутерріша – головними темами переговорів стануть можлива зустріч Зеленського з Путіним, Запорізька АЕС та експорт українського зерна на світові ринки.

“Апостроф” у режимі онлайн стежить за переговорами.

11:57 Кортеж Ердогана вже у Львові

Відомо, що насамперед планується зустріч президентів України та Туреччини для обговорення “всіх аспектів відносин” цих країн, після чого до них приєднається генсек ООН Антоніу Гутерріш.

За інформацією Адміністрації президента Туреччини, у рамках тристоронніх переговорів обговорюватиметься можливість припинення війни в Україні дипломатичним шляхом. Також, турецьке телебачення з посиланням на свої джерела заявило, що Реджеп Тайіп Ердоган запропонує Зеленському організувати його зустріч з Путіним.

Окрім того, лідери обговорять можливі шляхи посилення діяльності створеного механізму експорту українського зерна на світові ринки. Також час буде приділено обговоренню ситуації на Запорізькій АЕС.

Відомо, що Генсек ООН уже прибув до Львова, аби підготуватись до зустрічі. Про це повідомив Володимир Зеленський: “В Україну вже прибув генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. Працюватимемо над необхідними для України результатами”.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган також уже вилетів приватним літаком з аеропорту Анкара Есенбога. Політ турецького лідера займе близько двох годин, після чого він прибуде до Польщі, звідки наземним транспортом приїде до Львова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *