Баканова звільнено – екс-главу СБУ можуть затримати за статтею

Голову Служби безпеки України Івана Баканова було усунено з посади відповідно до Дисциплінарного статуту Збройних сил.

Про це йдеться на сайті глави держави.

В указі №499, підписаному президентом Володимиром Зеленським, сказано, що голова СБУ Іван Баканов згідно зі ст. 49 Дисциплінарного статуту ЗСУ відсторонений від виконання своїх обов’язків.

У статті 47 Дисциплінарного статуту ЗСУ прописано таке: Невиконання (неналежне виконання) службових обов’язків, що спричинило людські жертви або інші тяжкі наслідки або створило загрозу наступу таких наслідків, є підставою для усунення такого військовослужбовця від виконання служіння”.

Через формулювання чинного законодавства у мережі почали публікувати інформацію про те, що Івана Баканова незабаром може бути затримано. Так, Telegram-канал “Інсайдер UA”, коментуючи усунення голови СБУ, повідомив, що “вечір перестав бути томним”, натякаючи на можливі процесуальні наслідки для офіцера.

Джерела “Апострофа” у силових відомствах повідомляють, що правоохоронці мають підстави для затримання відстороненого голови СБУ Івана Баканова.

“Також джерело повідомляє, що причиною усунення генпрокурора Венедіктової стало небажання підписувати процесуальні документи на затримання глави СБУ Баканова”, – стверджують обізнані інсайдери.

Раніше ми розповідали, хто замінить Ірину Венедіктову після звільнення в Офісі генерального прокурора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *