Провокація в Білорусі – російські спецслужби готові вбивати мирне населення та підривати заводи

Російські спецслужби ладні до низки провокацій щодо інфраструктурних об’єктів та цивільного населення у Білорусі з метою втягнення цієї країни у війну проти України. Зокрема, готові підривати житлові будинки у білоруському Мозирі.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Так, з огляду на одержані дані, у місто Мозир під виглядом мирних громадян прибули диверсійні групи, у складі яких – кадрові співробітники російського головного розвідувального управління, а також найманці приватних військових компаній (які контролюють російський підприємець Євген Пригожин та міністр оборони РФ Сергій Шойгу).

У ГУР стверджують, що ці групи планують організувати серії терактів у Білорусі.

“Буде використаний сценарій аналогічний застосованому в Росії під час розпалювання війни в Чечні. Тоді спецслужби РФ організували вибухи в кількох будинках Рязані, звинувативши в цьому міфічних “чеченських бойовиків”. Відтак, російське ГРУ планує провести серію артилерійських та ракетних ударів по Мозирському НПЗ, об’єктах цивільної інфраструктури та житлових масивах. Під час обстрілів додатково відбудуться підриви житлових будинків, лікарні та школи”, – зазначають у розвідці.

Російські куратори “спецоперації” таким чином створять для самопроголошеного президента Олександра Лукашенка формальний привід для розв’язування війни.

Зважаючи на це, офіцери білоруської армії розпочали евакуацію своїх сімей з Мозиря, додають у ГУР.

Як повідомлялося, у Російській Федерації заявили про нагальну необхідність зміцнення обороноздатності Білорусі. Зокрема, пропонують посилити систему протиповітряної оборони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *