Наступ на Київ – які помилки встигли виправити росіяни

Після невдалої спроби “взяти Київ за три дні” російські окупанти зрозуміли, що для цього їм замало тих сил і засобів, що вони мають. Також, рашисти не очікували такого супротиву з боку українського народу та недооцінювали ЗСУ. Проаналізувавши свої помилки наразі армія РФ зосередила свої сили на сході України.

Так думку висловив народний депутат від “Голосу”, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін під час інтерв’ю “Українській правді”.

“Вони звузили театр військових дій до дуже вузького простору. Якщо раніше було кілька напрямків, де відбувалися повноцінні бойові дії, то сьогодні активна фаза бойових дій зосередилася на Донбасі. Перша помилка, яку росіяни виправили: максимально зменшили відстань між авангардом і тилом для того, щоб система забезпечення не віддалялася від бойових частин, які ведуть бойові дії. За рахунок цього зменшили ризик того, що будуть трощити їхні колони, і те, що у них зупинятимуться наступи через брак пального і боєкомплекту”, – розповів Рахманін.

Він також додав, що окрім цього, росіяни попрацювали над коригуванням своїх дій – на останніх навчаннях перед вторгненням російська армія відпрацьовувала, так звану, тактику загальновійськового бою – коли різні види військ намагаються координувати свої дії.

“Але якраз цієї координації на початку повномасштабної війни бракувало. Тобто не було чіткої координації розвідки, безпілотної авіації, авіації фронтової, авіації тактичної, артилерії. Зараз вони у цьому виправляються. Вони мають не розтягнену лінію фронту, а дуже вузьку, тож за рахунок величезної кількості стволів і за рахунок величезної кількості боєприпасів, яких у них до біса, вони створюють величезну щільність вогню. Ту щільність вогню, яку дуже важко витримати, по-перше, а по-друге, на яку немає чим відповісти”, – наголосив Рахманін.

Політик також розповів, як відбувався відступ ЗСУ від останніх, завойованих окупантами, населених пунктів – росіяни буквально вогнем витіснили українських бійців, постійно обстрілюючи позиції величезною кількістю різноманітної військової техніки.

“Спочатку росіяни працювали ракетами. Причому й керованими, й авіаційними ракетами, і навіть крилатими ракетами б’ють по населених пунктах. Потім починає працювати авіація. Потім у них працює далекобійна артилерія і ракетна система залпового вогню, яких у Росії величезна кількість. Якщо не помиляюся, у них приблизно 1400 систем. В України близько 500 – щоб ви розуміли співставлення цифр. Потім починає працювати артилерія ствольна і мінометна. Потім виходять на пряму наводку танки, відпрацьовують танки, потім піхота заходить на те, що залишилося від будівель чи позицій”, – резюмував він.

Раніше ми писали, скільки українських військових гине на війні з рашистами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *