Гуманітарні коридори з Азова та Чорного моря – окупанти випустять іноземні судна

Російські окупанти відкривають два коридори для виходу іноземних суден із портів на Чорному та Азовському морях. До цього з України не могли виїхати десятки мільйонів тонн зерна через блокаду чорноморських портів країною-терористом РФ.

Про це повідомило Міністерство оборони Росії, пишуть росЗМІ.

Зазначається, що в Чорному морі відкриють коридор для виходу з портів Херсон, Миколаїв, Чорноморськ, Очаків, Одеса та Південний у бік південного заходу від територіального моря України. Його протяжність – 80 миль, ширина – три милі.

В Азовському морі буде відкрито коридор для виходу з порту Маріуполь у напрямку Чорного моря. Його довжина становитиме 115 миль, а ширина – дві милі.

Як пишуть ЗМІ, зважаючи на все, українських кораблів ці “коридори” не стосуються. Проте, якщо вони відкриються, то іноземні судна зможуть вивозити українське зерно.

Як повідомлялося, у Литві вважають, що НАТО чи Рада Безпеки ООН мають створити гуманітарні коридори для постачання зерна з портів України, заблокованих РФ. Крім того, постачання Україні необхідного озброєння дозволило б їй самостійно зняти блокаду.

Також ми писали, що російські окупанти масово викрадають в Україні зерно – станом на тиждень раніше було вивезено мінімум 400–500 тисяч тонн зерна на суму понад 100 млн доларів. Практично всі кораблі, що виходять із зерном із Севастополя, перевозять викрадену українську продукцію.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *