Битва за Донбас – карта бойових дій 7 травня та зведення Генштабу ЗСУ щодо війни в Україні

Триває 73-тя доба протистояння українського народу російському вторгненню. На вечір суботи, 7 травня, найбільша активність окупантів помічена на Слобожанському та Донецькому напрямках.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

На Волинському і Поліському напрямках збройні сили Білорусі продовжують виконувати завдання з прикриття кордону в Брестській та Гомельській областях. У Білорусі залишаються підрозділи ЗС РФ у складі до восьми пускових установок ОТРК “Іскандер-М” та до шести літаків різних модифікацій, що можуть залучатись до нанесення авіаційних та ракетних ударів по території України.

Окремі підрозділи ЗС РФ продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-російського кордону в Брянській, Курській та Бєлгородській областях. Поблизу пунктів перетину кордону проведено інженерне обладнання позицій.

У Клинцях Брянської області підрозділи 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу проводять бойове злагодження для участі у бойових діях в Україні.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує нарощування угруповання військ. З району Уразово Бєлгородської області в України переміщують підрозділи зі складу Східного військового округу.

Противник блокує окремі віддалені населені пункти Харківської області, здійснює систематичні обстріли високої інтенсивності, у тому числі із застосуванням РСЗВ, по районах зосередження наших військ. Також, ворог вів наступ у напрямку Нова Дмитрівка, успіху не мав.

За результатами наступу підрозділами Сил оборони України відновлено контроль над населеними пунктами Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестаково, Перемога та частиною села Черкаські Тишки.

На Донецькому і Таврійському напрямках з метою сковування дій наших підрозділів противник здійснює обстріли уздовж всієї лінії зіткнення. Продовжує нанесення авіаційних та ракетно-бомбових ударів.

На Лиманському напрямку ворог вів штурмові дії у напрямку населеного пункту Шандриголове.

На Сєвєродонецькому напрямку намагався встановити контроль над населеними пунктами Рубіжне та Воєводівка, успіху не мав.

На Попаснянському напрямку проводив штурмові дії у напрямку населеного пункту Нижнє.

На Авдієвському та Курахівському напрямках обмежився обстрілами позицій підрозділів Сил оборони України.

У Маріуполі противник основні зусилля зосереджував на блокуванні та ураженні підрозділів українських захисників в районі “Азовсталь”.

Окупанти провели розвідку боєм у напрямку Пречистівка, успіху не мали, відступили.

На Південнобузькому напрямку ворог наносив вогневе ураження по позиціям наших військ в окремих районах. Зосереджував зусилля на утриманні зайнятих рубежів, поповненні боєприпасів та інженерному обладнанні позицій.

Противник продовжує нести суттєві втрати у особовому складі та техніці.

Раніше “Апотроф” повідомляв, що yа острові Зміїний українські військові знищили судно російських окупантів та ангар із рашистами. Окрім того, було знищено два ЗРК “Тор”, тож окупанти залишилися без прикриття з повітря.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *