Володимир Зеленський закликав відновити інфраструктуру звільнених міст

У найкоротші терміни відновити знищену агресором інфраструктуру звільнених населених пунктів Київщини доручив Президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомляє у Facebook заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

“Буча, Гостомель, Ірпінь, Бородянка — наші міста-герої, в яких живуть наші люди-герої.

Всі, хто вистояв страшний час окупації, всі хто, на жаль, залишився там навіки — ми ніколи не пробачимо росії цей військовий злочин і ніколи не забудемо”, — зазначив Тимошенко..

Він також нагадав, що Київська область не бачила стільки жаху та руйнувань з часів Другої Світової війни. Зокрема, у Бородянці зруйнована більша частина міста, а під завалами, ймовірно, ще є люди.

На місці, за словами Тимошенко, працює ДСНС України. У середу до рятувальних робіт приступили понад 50 спеціалістів. А у четвер вийде ще більше.

В 11 населених пунктах Броварського, Бучанського та Вишгородського районів відновлено подачу світла — загалом у 2 725 домівок. Знешкоджено 1364 вибухонебезпечних предмети. Відновлено курсування 56 маршрутів приміських та міжміських автобусів. Відновлюється дистанційне навчання у звільнених населених пунктах.

“Ми робимо все, щоб люди могли якнайшвидше повернутися до звичайного життя”, — наголосив Тимошенко.

У Бучі розпочала наводити лад на міських дорогах Служба автомобільних доріг у Київській області. Дорожники прибирають вулиці, повалені дерева та евакуюють постраждалі від окупантів автівки. Працюють 19 одиниць спецтехніки.

“На дорозі до міста Ірпінь облаштовується тимчасова переправа. Паралельно триває підготовка до будівництва нового мосту, яке розпочнеться вже найближчим часом. Новий міст буде ще краще зруйнованого. Ми відбудуємо кожне місто до останнього камінчика”, — повідомив Тимошенко.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що відповідно до обіцянки Глави держави Володимира Зеленського, держава відшкодує втрату будинку чи квартири внаслідок бойових дій. Для цього вже можна подавати заяву в застосунку Дія.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *