В ISW пояснили, чому Путін почав частіше показуватися на публіці

В ISW пояснили, чому Путін почав частіше показуватися на публіці

Путін став частіше з’являтися на публіці

Путін намагається створити сприятливі умови в інформпросторі напередодні наступних президентських виборів до РФ.

Відновлення публічних виступів глави Кремля Володимира Путіна, ймовірно, свідчить про те, що він почав більше турбуватися про свою популярність та імідж у РФ. Такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).
 
Зазначається, що Путін почав частіше з’являтися на публіці в російських містах і частіше робити розпливчасті заяви про вторгнення Росії в Україну в останні дні порівняно з помітною відсутністю в громадській діяльності протягом перших десяти місяців війни.
 
Так, 23 грудня Путін відвідав Конструкторське бюро приладобудування в Тульській області і того ж дня планував відвідати машинобудівний завод Уралвагонзавод у Нижньому Тагілі, але в останній момент скасував захід.
 
Як заявили в ISW, подібні появи є частиною зусиль Кремля представити Путіна як лідера воєнного часу та відновити домінуюче становище у внутрішньому інформаційному просторі, оскільки РФ вступає у другий рік війни.
 
“Путін постійно покладався на особисті виступи протягом усього свого правління, що допомогло йому створити образ всевидячого та всюдисущого правителя”, – йдеться у повідомленні.
 
Військові аналітики вважають, що Путін намагається створити сприятливі умови в інформаційному просторі напередодні наступних президентських виборів до початку 2024 року.
 
Раніше повідомлялося, що Путін не усвідомлює реальної ситуації на фронті. Оточення глави Кремля дезінформує його про хід повномасштабної війни проти України та військові провали РФ.
 
Нагадаємо, як заявив Генсек НАТО Єнс Столтенберг, для президента РФ 2022 рік був роком невдач.


Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 

 

 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *