Війна в Україні – карта бойових дій – що відбувається сьогодні 1 вересня на фронті та тилу

Вже 190-ту добу Росія веде повномасштабну війну проти українського народу. Однією з головних проблем на сьогодні є загроза катастрофи на Запорізькій АЕС, захопленої окупантами. У разі викиду радіації хмара накриє не лише частину України, а й низку російських регіонів.

ЗСУ продовжують завдавати ударів по військових об’єктах росіян на Херсонщині, а також тримають під вогневим контролем мости.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 31 серпня


08:28 Армія РФ здійснює артобстріл заздалегідь погодженого маршруту місії МАГАТЕ із Запоріжжя до ЗАЕС. Група не може продовжити рух “з міркувань безпеки”, повідомив керівник Запорізької ОВА Старух. Україна вимагає РФ “припинити провокації”.

07:59 Російські окупанти розповсюджують фейк про те, що у Харкові нібито розпочалася мобілізація жінок.

07:43 Окупанти ведуть масований артилерійський обстріл житлових районів Енергодару.

07:23 ЗСУ знищили понтонну переправу в районі Даріївки Херсонської області, яку російські військові налагодили для постачання техніки та боєприпасів. Не придатні для цієї мети і Каховський і Дар’ївський мости, які тримають ЗСУ під щільним вогневим контролем, повідомили в ОК “Південь”.

07:23 На Запорізькій АЕС перевірка розпочнеться не пізніше 1 вересня, заявив голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі:

Місія триватиме кілька днів. Якщо ми зможемо встановити постійну присутність або тривалу присутність, тоді місія буде продовжена. Але ця перша частина триватиме кілька днів. Ми маємо виконати там дуже важливе завдання — оцінити реальну ситуацію, допомогти стабілізувати ситуацію, якщо нам це буде під силу”.

Раніше представники окупантів заявляли, що в інспекторів МАГАТЕ буде для відвідування станції лише один день.

07:23 За серпень місяць окупанти збільшили площу землі, яку вони контролюють в Україні, приблизно на 460 кв. км. Це означає, що загалом окуповано близько 19,48% території України. Це на 0,08% більше ніж до кінця липня.

Ситуація на 1 серпня:

Ситуація на 1 вересня:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *