Снаряди Vulcano – що про них відомо – фото

Німеччина спільно з Європейським Союзом закупили високоточні снаряди Vulcano, які можуть знищувати цілі на відстані до 80 кілометрів. Ці боєприпаси вони набули для українських військових.

Пазурі небес: США дали Україні нову ракетну зброю

Про це повідомляє Федеральний уряд Німеччини.

Німеччина разом із ЄС придбала 225 ракет Vulcano для Збройних сил України. Ці високоточні артилерійські снаряди матимуть змогу посилити українські гармати калібру 155 міліметрів.

Vulcano Ballistic Extended Range (BER) не мають модуля наведення. Вони досягають цілей на відстані 50 км при стрільбі з гармат 52 калібру.

Vulcano GLR є вдосконаленим варіантом боєприпасу. Висока точність досягається за рахунок системи прицілювання INS/GPS і напівактивної лазерної системи наведення, яка дає додаткову можливість ураження цілей, що рухаються.

Так, при використанні цього снаряда артилерією Caesar, польським Krab або PzH 2000 можливе ураження цілей на відстані до 70-80 кілометрів.

Нагадаємо, 19 серпня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден затвердив додатковий пакет військової допомоги на 755 млн доларів для України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *