Війна в Україні – зведення Генштабу на 17 червня, карта та останні новини

Україна 114-ту добу з початку повномасштабного вторгнення Росії героїчно протистоїть окупантам – ворог продовжує зазнавати втрат, зокрема відступив під Ізюмом на Харківщині.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України за 17 червня.

Волинський та Поліський напрямки – ситуація залишається без змін. Триває бойова підготовка з особовим складом інженерних підрозділів білоруської армії.

Сіверський напрямок – противник обстріляв цивільну інфраструктуру біля н. п. Мезенівка та Глухів Сумської області. Авіація завдала авіаударів по двох населених пунктах Сумщини.

Слобожанський напрямок – росіяни здійснюють дистанційне мінування місцевості. Проводять повітряну розвідку із застосуванням безпілотників

Харківський напрямок
– росіяни намагаються не допустити виходу підрозділів ЗСУ до держкордону та в тил російського угруповання військ, що діє на Слов’янському напрямку.

Поблизу Дементіївки, Рубіжного та П’ятихаток ворог задіяв диверсійно-розвідувальні групи. ЗСУ їх виявили та завдали втрат. Біля н. п. Кочубіївка намагалися вести розвідку боєм. ЗСУ завдали удару і противник із втратами відступив.

Росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру в районах Циркунів, Верхнього Салтова, Піщаного, Руської Лозової та Криничного.

Слов’янський напрямок
– ключові зусилля зосереджено на продовженні наступу у напрямку Слов’янська, там бої тривають, біля Краснопілля росіяни намагалися вести розвідку боєм, проте безуспішно.

Окупанти вели артилерійські обстріли в районах н. п. Дібрівне, Пашкове, Грушуваха, Курулька та Велика Комишуваха.

Підрозділи Сил оборони України змусили противника залишити н. п. Дмитрівка Ізюмського району на Харківщині.

Лиманський напрямок
– активних дій не було. Велися обстріли по позиціях ЗСУ із артилерії.

Сєвєродонецький напрямок – росіяни відкривали вогонь зі ствольної артилерії та РСЗВ. Завдали авіаударів по позиціях ЗСУ біля Сиротиного та Борівського.

Окупанти надалі намагаються встановити повний контроль над Сєверодонецьком на Луганщині.

Біля Сиротиного та Метьолкіного ЗСУ успішно відбили штурм. Ворог з втратами повернувся на займані позиції.

Бахмутський напрямок – росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру біля н. п. Миколаївка, Білогорівка, Покровське, Зайцеве, Степне.

Авдіївський, Курахівський, Новопавлівський та Запорізький напрямки – ворог активних дій не вів. Здійснив обстріли цивільної інфраструктури в районах н.п Новоселівка, Красногорівка, Зелене Поле та Кам’янське. Авіаудари було завдано по Нью-Йорку, Авдіївці, Перемозі.

Південнобузький напрямок – росіяни з метою виявлення змін в положенні ЗСУ та корегування вогню артилерії, вели повітряну розвідку безпілотниками.

Для стримування підрозділів ЗСУ росіяни здійснювали обстріли із ствольної та реактивної артилерії і мінометів в районах н. п. Тополине, Князівка, Лупареве, Посад-Покровське, Новогригорівка.

Російські окупанти на тимчасово захопленій території, знищують та вивозять на територію РФ майно захоплених промислових підприємств, проводять заходи адміністративно-поліцейського режиму, додають у Генштабі.

Нагадаємо, що за даними Генштабу, в Україні загинуло вже близько 32 150 військових РФ і знищено 1 456 ворожих танків (минулої доби – 7).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *