Загроза стратити британців із ЗСУ – навіщо Путін качає ситуацію в Британії

Російські окупанти та терористи захоплюють заручників, вимагаючи за них солідний викуп, інакше терористи обіцяють усіх вбити. На Донбасі окупанти виносить смертні вироки іноземцям, які воюють на боці України, а жертвами шантажу стають уряди західних країн.

“Апостроф” розбирався, як поведеться Європа і чи зможе протистояти новій провокації Росії, не знижуючи рівня підтримки України.

За словами політолога Володимира Фесенка, головних цілей цієї провокації є дві. По-перше, Росія хоче застерегти, налякати тих іноземних громадян, які хочуть приїхати та допомогти Україні. Їм посилають сигнал: не ходіть в Україну воювати, ви потрапите в полон і вас можуть страчувати. Паралельно з цим Кремль намагається налякати уряди країн, щоб вони заборонили своїм громадянам їхати в Україну.

По-друге, винесення цього фальшивого вироку відбулося практично одночасно з розглядом питання про можливу відставку Бориса Джонсона.

Це явно був спосіб вплинути на громадську думку у Великій Британії та ситуацію в консервативній партії, мовляв, бачите, що відбувається з британськими громадянами? А хто винен? Україна та Борис Джонсон, який допомагає Україні. Не хочете, щоб гинули британські громадяни – не допомагайте Україні”, – заявив Фесенко.

Детальніше читайте в матеріалі “Апострофа”: Смертний вирок самим собі: навіщо Кремлю страта іноземців з ЗСУ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *