Yakaboo релокувала бізнес з Києва

Національна книжкова платформа Yakaboo, що має більш ніж 3,5 млн клієнтів по всьому світу, перевезла свій склад до Чернівецької області.

Про це повідомила пресслужба Чернівецької обласної державної адміністрації.

Компанія прийняла рішення про релокацію після того, як опинилась у зоні активних бойових дій.

“Аби зберегти найбільший книжковий склад України, вирішили переїхати на захід. У Чернівецькій області ми отримали шалену підтримку влади, місцевої громади, тож успішно перевезли склади і вже 15 квітня відновили свою роботу. Тепер книжки з Буковини відправляємо по всій Україні та за кордон”, – сказав генеральний директор Yakaboo Іван Богдан.

За його словами, на Буковині компанія планує реалізувати чимало ідей та проєктів. Зокрема, створити культурно-літературний хаб у Чернівцях. Це буде простір для читання, дозвілля та приклад успішної співпраці бізнесу і влади на користь людей.

Наразі на складі Yakaboo працюють 70 робітників, половина з яких – представники однієї з громад краю. Вони опікуються книгами разом із вимушеними переселенцями.

Керівник Чернівецької ОВА Сергій Осачук зазначив, що місцева влада активно допомагає українським підприємствам, які потребують релокації, та знаходить вигідний формат співпраці.

“Для нас честь зберігати ваш національний проєкт, бо ми по особливому ставимося до культурних надбань. Дякую, що обрали для розгортання своєї діяльності саме Чернівецьку область”, – сказав Осачук.

Він наголосив, що успішна робота бізнесу наближає нас до перемоги. Очільник ОВА також закликав буковинських підприємців йти назустріч релокованому бізнесу, надавати їм приміщення для роботи та не підіймати орендну плату.

Нагадаємо, раніше віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко повідомила, що для збереження економіки уряд запровадив державну програму релокації підприємств з областей, де ведуться бойові дії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *