Війна в Україні 9 травня – карта бойових дій, онлайн та останні новини

Росія 75-й день веде повномасштабну війну проти України. З 24 лютого окупанти втратили понад 25 тисяч людей та тисячі одиниць бойової техніки. Станом на 9 травня рашисти атакують українську армію на сході та півдні країни. При цьому зберігається ймовірність завдання ракетно-бомбових ударів з території Білорусі. У Маріуполі на території “Азовсталі” українські бійці продовжують давати відсіч російським військам. Напередодні Зеленський заявив, що розблокування Маріуполя військовим шляхом поки що неможливе через брак важкого озброєння.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 8 травня


06:37 Українські військові заявили, що корабельне угруповання ворожого флоту перебуває “в готовності до нанесення ракетних ударів”. Угруповання флоту налічує біля українських берегів щонайменше 6 кораблів та 2 підводних човни, що перебувають в готовності до нанесення ракетних ударів, або споряджені понад пів сотнею крилатих ракет”.

06:32 Під час останньої евакуації з території заводу “Азовсталь” окупанти розлучили жінку і її маленьку 4-річну доньку Алісу. Матір залишилася в фільтраційному таборі на території так званої “ДНР”. До місця призначення в Запоріжжі 8 травня, в День Матері, доїхала лише дитина, місце знаходження матері наразі невідоме.

06:30 Канада надасть військову допомогу Україні на суму 50 мільйонів канадських доларів (близько 41 млн доларів США) та запровадить нові санкції проти російських олігархів та наближених до режиму Путіна.

06:30 Оновлена карта бойових дій:

06:30 Окупанти розбомбили Георгіївський скит Свято-Успенської Святогірської лаври на Донеччині

06:30 Арестович заявив про ризик повторного наступу на Київ, що виник через невисокі темпи надання озброєння Україні західними партнерами: “Пакет військової допомоги голосується у травні. Поки його проголосують, поки приїде озброєння – це дуже довга історія. За цей час Росія встигне мобілізуватися швидше за все. Тому цілком можливий другий наступ на Київ, на Чернігів, Суми, Харків. Поки санкції подіють, поки приїде зброя… Це вже не тижні, а місяці”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *