Ненсі Пелосі прилетіла до Києва – фото, відео та деталі зустрічі з Зеленським

Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі спікеркою Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі у Києві для того, щоб подякувати Сполученим Штатам та особисто Пелосі за зусилля щодо захисту суверенітету України, а також для нагородження спікерки орденом княгині Ольги.

Про це повідомили на сайті Офісу Президента.

“Я вдячний вам за цей сигнал потужної підтримки з боку Сполучених Штатів Америки, народу, Конгресу – двопалатної та двопартійної підтримки. Цей сигнал високо ціную я як Президент, наша команда й народ України. Це свідчить про те, що США сьогодні є лідером потужної підтримки України в часи війни проти агресії Російської Федерації”, – подякував глава держави.

Фото: president.gov.ua

Зеленський висловив вдячність і Сполученим Штатам, і особисто Ненсі Пелосі за допомогу в захисті суверенітету й територіальної цілісності України.

“Дуже важливі сигнали, які сьогодні дають США і Президент Байден. Це й нещодавні потужні кроки щодо оборонної та фінансової підтримки для України, а також рішення щодо ленд-лізу – ми вдячні за це”, – сказав він, наголосивши, що звернення Байдена до Конгресу про надання Україні фінансової допомоги в розмірі 33 млрд дол. США було історичним.

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Водночас Ненсі Пелосі передала Зеленському вітання від Конгресу та народу США, а також заявила, що Україна зараз героїчно бореться за свободу, і США будуть допомагати нам до кінця. Вона наголосила, що Україна є кордоном свободи.

Фото: president.gov.ua

За значний внесок у зміцнення міждержавної співпрації України та США, підтримку суверенітету та демократії нашої країни, Володимир Зеленський нагородив спікерку Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі орденом княгині Ольги.

Як повідомлялось раніше, фінансова допомога США для України в розмірі 33 мільярди доларів буде спрямована на закупівлю озброєння та обладнання, які необхідні для оборони від ЗС РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *