Війна в Україні – карта та онлайн війни 26 квітня – останні події

Український народ уже 62 добу дає відсіч російським окупантам. Втрати ворога становлять понад 22 тисячі військових і тисячі одиниць бойової техніки. З території окупованого Криму рашисти стягують нову техніку на південь, а також стягують техніку на схід. ЗСУ почали отримувати зброю від західних союзників, у зв’язку з чим Росія обстрілює залізничні колії.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 25 квітня


08:54 В окупованому Херсоні на завтра заплановано мирний мітинг проти створення так званої народної республіки за донбаським сценарієм.

08:44 Від початку активної фази війни від рук російських загарбників загинули щонайменше 217 українських дітей. Ще понад 391 зазнала поранень. Найбільше постраждало дітей у Донецькій (127), Київській (114) та Харківській (93) областях.

08:41 Розвідка Великої Британії опублікувала власне зведення щодо ситуації на фронті.

  • Війська Росії намагаються оточити добре захищені українські позиції на Сході;
  • Місто Кремінна на Луганщині “впало”, тобто під контролем росіян;
  • Тривають важкі бої на південь від Ізюму;
  • Російська армія намагається просунутися до Слов’янська та Краматорська;
  • Є імовірність атаки Росії на Запоріжжя: українська війська готують оборону.

08:13 У районі населеного пункту Велика Олександрівка Херсонської області українські військові знищили склад із боєприпасами та велику кількість особового складу окупантів.

08:06 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголошує, що Москва відчуває поразку в Україні, і тому світова спільнота має подвоїти підтримку України.

07:53 Сьогодні представники понад 40 держав обговорять питання щодо надання військової підтримки Україні. Зустріч пройде на військовій базі США “Рамштайн” у Німеччині. За словами американського генерала Марка Міллі, головне завдання переговорів – синхронізація та координація військової допомоги Києву.

Наступні кілька тижнів будуть дуже, дуже важливими. Україні потрібна постійна підтримка, щоб досягти успіху на полі бою. У цьому – мета зустрічі“, – сказав він.

07:34 Сьогодні вранці біля колишньої будівлі Генерального консульства Росії в Одесі з‘явилися такі графіті.

07:26 Велика Британія оголосила, що скасує тарифи та квоти на товари з України. Йдеться про мед, ячмінь, консервовані помідори, м’ясо птиці та іншу продукцію.

Це забезпечить економічну підтримку Україні у скрутну хвилину“, повідомляє департамент міжнародної торгівлі Британії.

07:16 У Запоріжжі повідомляють про три вибухи. “Прильоти” зафіксовані о 06:50 ранку.

06:56 В ООН заявили, що в Україні вже 7,7 млн. внутрішніх переселенців. Це кожен шостий мешканець країни.

06:52 До Львова прибула перша партія британських армійських вантажівок, перероблених у військові броньовані машини швидкої допомоги.

06:28 Генеральний штаб ЗСУ вперше прокоментував ситуацію щодо прориву російських окупантів з Криму на початку вторгнення 24 лютого:

Що стосується чуток щодо начебто “незамінування” Чонгару, повідомляємо. Міст було заміновано, але нам протистояли переважаючі у 15 разів сили противника. Усі висновки щодо правомірності прийнятих рішень під час бойових дій будуть зроблені у встановлений законом спосіб після їх завершення. Позиція у нас проста. Герої повинні отримувати нагороди. Окупанти та їх посіпаки – сидіти за ґратами. А поки продовжуємо працювати на перемогу“.

06:28 Карта бойових дій.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *