Деокупація територій України – Залужний зробив різку заяву

Якщо партнери України не наважуються давати українській армії зброю для ударів по території Росії, то для цих дій наша країна використає вітчизняне озброєння.

Про це у розмові з Washington Post заявив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За його словами, українська армія проводить роботу, яку “вважає потрібною”, хоча військове командування не визнає свою причетність до ударів по Росії.

Читайте: Який позивний є у Залужного: офіцер ЗСУ розкрив секрет “залізного генерала”

У виданні зазначили, що західні союзники Києва, посилаючись на побоювання ескалації війни з Росією, висунули умову українському командуванню щодо ракет великої дальності, попросивши, щоб цю зброю не використовували для ударів по території країни-агресора.

Залужний наголосив, що “не має питати в когось дозволу, що робити на території ворога”. Він підкреслив, що для нього пріоритетним завданням є “врятувати свій народ від ворога”.

Мені чомусь доводиться думати, що мені там нічого не дозволяють, тому що Путін застосує ядерну зброю. Дітям, які вмирають, байдуже“, – сказав Валерій Залужний.

Головнокомандувач наголосив, що це проблема лише нашої держави, і лише українському військовому командуванню вирішувати, як вбивати ворогів, в тому числі й на його території.

Якщо наші партнери бояться використовувати свою зброю, ми вбиватимемо своєю. Але лише стільки, скільки необхідно“, – заявив Залужний, пообіцявши “повернути Крим, навіть якщо західні союзники будуть проти”.

Як тільки у мене будуть засоби, я щось зроблю. Мені начхати – мене ніхто не зупинить“, – заявив Головком.

У той же час він не уточнив, чи були вже вдалі удари по РФ саме українською зброєю.

Нагадаємо, раніше Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у інтерв’ю Washington Post жорстко відповів на закиди про те, що контрнаступ “відбувається повільно”.

  • Вас може зацікавити:

Бути добру! Яскраві меми про генерала Залужного

Наша гордість: як українські зірки привітали Валерія Залужного з 50-річчям

“Єдність – наша головна зброя”: найвлучніші цитати Залужного в день його 50-річчя

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *