Санкції проти Білорусі – США ввели обмеження проти ЦВК та літака Лукашенка

Сполучені Штати ввели чергові санкції проти Білорусі, які стосуються трьох компаній та дев’яти громадян. Також під санкції потрапив літак, на якому катається білоруський самопроголошений президент Олександр Лукашенко.

Про це повідомили у пресцентрі Міністерства фінансів США.

Читайте також: США заборонили експорт низки товарів до Росії та Білорусі: повний список

Так, санкції стосуються “Білоруського автомобільного заводу” (“БелАЗ”), “Мінського автомобільного заводу” (“МАЗ”) та Центральної виборчої комісії Білорусі.

У списку підсанкційних громадян – керівник “БелАЗу” Сергій Никифорович, голова “МАЗу” Валерій Іванкович та сім членів Центрвиборчкому Білорусі.

Ввели санкційні обмеження проти приватного літака, який зазвичай перевозить Лукашенка. Як пояснили у відомстві, він має ексклюзивний доступ до лайнера EW-001PA та інших приватних літаків для особистих поїздок.

“Крім того, Лукашенко використовував EW-001PA зі своєю родиною та іншими членами свого оточення для міжнародних поїздок”, – йдеться у повідомленні.

Санкції запровадили щодо державних підприємств та керівників, адже режим Лукашенка на них покладається. Вони дозволяють отримувати доходи, які у подальшому використовують для репресій проти білоруського народу.

“Ми, як і раніше, віддані тому, щоб покарати режим Лукашенка за придушення демократії та підтримку війни, яку вибрав Путін”, – додали у Мінфіні.

Нагадаємо, український президент Володимир Зеленський узаконив чергові антиросійські санкції. Йдеться про підписання трьох відповідних указів.

  • Вас може зацікавити:

Лукашенко вступить у війну? Ключові наслідки удару по літаку-розвіднику в Білорусі

Зброя Кремля замовкла: чи зіскочить Європа з голки “Газпрому”

Тепер офіційно: США звинуватили Росію у злочинах проти миру та людяності

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *