Владислав Атрошенко – Апеляційний суд підтвердив усунення з посади мера Чернігова

Львівський апеляційний суд заборонив Владиславу Атрошенку обіймати посаду Чернігівського міського голови упродовж року.

Таке рішення суд ухвалив у середу, 1 лютого, пише Zaхid.net.

Читайте також: Мер Чернігова Атрошенко розповів, що за ним стежать – деталі

Суд лише частково задовольнив апеляцію Атрошенка на рішення Яворівського районного суду про відповідне відсторонення, лише скасувавши штраф у розмірі 3,4 тис. грн. Водночас залишив стягнення у 6,8 тис. грн.

Підтримати відстороненого посадовця прибули міські голови, народні депутати, лідери територіальних громад, зокрема мери Києва та Львова. Вони вважють покарання несправедливим.

Зокрема, столичний мер Віталій Кличко наголосив, що рішення підриває систему демократії.

“Наступний позов ми подаємо до Європейського суду щодо захисту прав громади, яка обрала свого мера. Додам, ми безкоштовно евакуйовували людей в критичний момент на комунальному транспорті, “Укрзалізницею”, автобусами, “швидкими”, і не тільки з Чернігова, в безпечніші місця. На підставі цього, якщо в когось буде бажання, можна відсторонити будь-якого мера. Мовляв, він в тих критичних ситуаціях перевищив свої повноваження”, – наголосив він.

Йдеться про ситуацію, що сталася у вересні 2022 року, коли НАЗК вручила міському голові Владиславу Атрошенку адміністративний протокол. В ньому йшлося про те, що він у липні під час робочої поїздки у Швейцарію дав вказівку своєму водієві перевезти Tesla Model X його дружині за кордон.

Як йдеться в ухвалі, такі дії становили приватний інтерес, про який посадовець мав би повідомити НАЗК.

Також ДБР розслідує справу щодо службового авто Toyota Camry, на якому 5 березня під час бойових дій дружина Атрошенка виїхала за межі країни.

У справі Tesla Яворівський районний суд у грудні підтвердив, що чиновник діяв в умовах реального конфлікту інтересів та визнав винним в адмінправопорушенні, передбаченому частиною 1 та 2 статті 172-7 КУпАП.

Нагадаємо, раніше мер Києва зголосився бути присутнім на засіданні Львівського апеляційного суду під час розгляду справи мера Чернігова Владислава Атрошенка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *