Відносини Туреччини і ЄС – Ердоган допустив віддалення Анкари від Європи

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, який закликав лідерів G20 задовольнити деякі вимоги РФ для поновлення “зернової угоди”, заявив, що Анкара може “розлучитися” з Європейським Союзом, якщо це буде необхідно, коли його запитають про зміст доповіді Європейського парламенту про Туреччину, яка була ухвалена 13 вересня.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Жодних перспектив миру: Ердоган зробив нову заяву після зустрічі з Путіним

“Європейський Союз робить кроки, щоб дистанціюватися від Туреччини. Ми оцінюємо ситуацію з урахуванням цих подій. Після цих оцінок ми можемо розлучитися з ЄС, якщо буде потрібно”, – зауважив турецький лідер.

У доповіді зазначається, що процес приєднання Туреччини до блоку з 27-ми членів не може поновитися за обставин, які є на даний момент. Також у документі є заклики до Євросоюзу вивчити “паралельні та реалістичні рамки” для своїх зв’язків з Туреччиною, яка була офіційним кандидатом на вступ до ЄС протягом 24 років.

Останніми роками переговори щодо вступу до Європейського Союзу зайшли у глухий кут через побоювання блоку щодо порушень прав людини та поваги верховенства закону, повідомляє видання.

Міністерство закордонних справ Туреччини заявляло, що доповідь Європарламенту містить необґрунтовані звинувачення і забобони, чим показує “поверхневий і недалекоглядний” підхід до зв’язків Анкари з Євросоюзом.

Нагадаємо, Євросоюз ввів безпрецедентні заходи проти росіян.

  • Вас може зацікавити:

Зерна не буде: головні підсумки зустрічі Ердогана з Путіним 4 вересня

Зерновий торг: що показала зустріч Путіна та Ердогана

Українські розвідники отримали підсилення з Туреччини: подарунку швидко знайдеться застосування

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *