Суд зупинив спроби ФДМ звільнити членів наглядової ради Центренерго

Господарський суд м. Києва визнав незаконним дії Фонду державного майна зі звільнення незалежних членів Наглядової ради Центренерго.

Про це йдеться у рішенні суду, що опубліковано в реєстрі судових справ, йдеться в матеріалі “Українських новин”.

7 серпня Фонду вдалося провести позачергові збори акціонерів з одним питання – зміна наглядової ради Товариства, за що Фонд, як головний акціонер товариства і проголосував, переобравши новий склад наглядової ради, вивівши зі складу незалежних директорів Валерія Безлепкіна та Валерія Щекатурова, проте залишив у складі Наглядової ради Андрія Готу та Віктора Бусько. Відповідні дії Фонду були визнанні судом нелегітимними.

Дії посадових осіб ФДМ були оскаржені одним із членів НР і 14 серпня Госпсуд м.Києва заборонив Фонду звільняти незалежного директора наглядової ради Центренерго Валерія Безлепкіна.

Протягом останніх місяців керівництво ФДМ і керівник Фонду Умеров намагалося змінити незалежних членів наглядової раду ПАТ “Центренерго”, попри те, що вони були погоджені міжнародними організаціями. Новий склад Наглядової ради підприємства, який було обрано 14 серпня у ЗМІ називають нелегітимним, як і обрання нового гендиректора – Андрія Чуркіна замість Віктора Спічки. Проти Андрія Чуркіна виступили працівники Трипільскої ТЕС оголосивши страйк через намагання Чуркіна змінити генерального директора ТЕС

“Всі рішення, які прийняті наглядовою радою та новим генеральним з 14 серпня є незаконними та можуть бути скасовані, що спровокує колапс у стратегічній енергетичній компанії України, параліч фінансово господарської діяльності, оскільки вже декілька крупних постачальників та підрядників відмовилися від співпраці з нелегітимним органом управління і Товариством в цілому, збитки на сотні мільйонів гривень”, – стверджує незалежний член Наглядової ради Центренерго Валерій Безлепкін.

Раніше СБУ зареєструвала кримінальну справу щодо посадових осіб “Центренерго” та Фонду держмайна за провал підготовки до осінньо-зимового сезону. Андрія Готу, Віктора Буська та заступника голови ФДМУ Олександра Федоришина називають причетними до провалу підготовки до опалювального сезону.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *