День Повітряних сил ЗСУ – Зеленський опублікував сильне відео про пілотів

Український президент Володимир Зеленський привітав українських військових із Днем Повітряних Сил України та поділився сильним відео на честь наших пілотів.

Відповідний ролик з’явився у неділю, 6 серпня, на офіційній сторінці глави держави.

Читайте також: Вони тримають небо: Залужний показав вражаючі кадри роботи ППО в день професійного свята

“У наших воїнів, які захищають українське небо від російського терору, немає жодної вільної години. І є лише лічені секунди, щоб знищити ворожу мету та врятувати життя наших людей, захистити наші міста та села”, – написав Зеленський.

Він нагадав про те, що РФ довго хвалилася своїми “Кинджалами”, які начебто неможливо збити. Але 4 травня 2023 року українським ППО вдалося це зробити.

“Хоробрість українців, секунда на ключове рішення – і було знищено один з основних елементів російського залякування всього вільного світу. Немає терористів таких ракет, які українці з “Петріотами” не змогли зупинити”, – написав президент.

“Наші воїни та наша співпраця з партнерами реально відновлюють глобальну безпеку, порушену Москвою. І я дякую всім партнерам, хто з Україною на цьому шляху, хто будує разом з нами повноцінний повітряний щит для нашої країни. Повітряний щит, який захистить не лише Україну, але й гарантує мир та спокій всій нашій Європі. Кожна нова система ППО для України та кожен новий бойовий літак для наших пілотів – це кроки до перемоги над російським терором та глобальної безпеки”, – написав він.

У відео президента згадуються подвиги українських Героїв, котрі щодня захищають наше небо. Зокрема, – 25-річний Олександр Щербаков, який знищив ворога, заплативши за це найвищу ціну – власне життя.

Також у це свято Зеленський згадав про Героя України, полковника Сергія Яременка, командира 96-ї зенітної ракетної бригади повітряного командування “Центр”. На початку широкомасштабного вторгнення РФ він очолює колектив, що відбиває повітряні атаки в центральних та північних регіонах нашої країни.

Раніше “Апостроф” розповідав про те, як змінився календар свят в Україні від початку війни.

Вас також може зацікавити:

День Повітряних сил ЗСУ: найкращі листівки, вірші та смс-вітання

День Повітряних сил ЗСУ: історія свята та гарні привітання

Чи відпочиватимуть українці на День Незалежності: календар вихідних у серпні

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *