Зеленський і Путін поїдуть в Туреччину чи ні – в Туреччині повідомили про підготовку візитів президентів

Президент України Володимир Зеленський та президент РФ Володимир Путін планують відвідати Туреччину після інавгурації турецького президента Тайіпа Ердогана, який виграв вибори у другому турі.

Про це повідомила кореспондент турецької газети “Hürriyet” Ханде Фірат.

Читайте також: У позі посередника: що робитиме Ердоган після перемоги на виборах

За її словами, на інавгурацію приїде велика кількість іноземних лідерів, водночас Зеленський та Путін відвідають республіку після вступу Ердогана на посаду президента.

Кореспондент зазначила, що під час візитів обговорюватимуться “хід війни та зерновий коридор”.

Пізніше російська інформаційна агенція начебто від джерела в адміністрації турецького президента дізналася, що візит Путіна до Туреччини найближчим часом не готується, а телефонні переговори можливі за необхідності. Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков допустив особисту зустріч глав Росії та Туреччини в перспективі, але “якихсь прикидок за часом немає”. У квітні Путін, можливо, побоявшись бути заарештованим, відмовився їхати до Туреччини на церемонію завантаження ядерного палива на АЕС “Аккую”, яку будував російський “Росатом”.

17 березня Палата досудового провадження Міжнародного кримінального суду в Гаазі видала ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Він підозрюється у здійсненні незаконної депортації та переміщенні дітей із тимчасово окупованих районів України до Російської Федерації.

Інавгурація турецького президента має відбутися 3 червня.

Нагадаємо, за підрахунками турецької ЦВК, 28 травня президентом Туреччини офіційно став Реджеп Ердоган. У другому турі він набрав понад 52% голосів і пообіцяв десяткам тисяч шанувальників нове золоте століття. У кандидата об’єднаної опозиції Кемаля Киличдароглу 47,86%, на 2 млн. голосів менше, ніж у Ердогана.

Вас також може зацікавити:

Шахіст Ердоган: кому допомагає Туреччина в українсько-російській війні

Ердоган заявив про продовження “зернової угоди”: всі подробиці

Путін, з речами на вихід: як Росія втрачає Кавказ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *