Візит Орбана до Кишинева – Санду не дозволила прем’єру Угорщини поцілувати руку

Під час саміту Європейської політичної спільноти у Кишиневі, де прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак підтримав вступ України в НАТО, прем’єр Угорщини Віктор Орбан отримав дипломатичного “ляпаса” від президентки Молдови Майї Санду.

Про це повідомляє Обозреватель.

Під час офіційного привітання на червоній доріжці Орбан потягнувся до руки президентки, щоб поцілувати її, але вона твердо скасувала цю спробу й запропонувала угорському посадовцю мовчки зробити традиційне фото.

Читайте: “Якщо Росія дозволить”: в Угорщині оскандалилися словами про членство України в НАТО

Орбану довелося проковтнути образу та позувати перед камерами зі здивованим обличчям.

Варто зазначити, що угорський уряд розмістив на своєму офіційному каналі відеоролик, у якому закликав до миру в Україні, причому карта нашої держави була без тимчасово окупованого Росією Кримського півострова.

Позначення Кримського півострова територією, яка не входить до складу України, суперечить неодноразово заявленій позиції офіційного Будапешта про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах“, – у відповідь на провокативний ролик заявили в МЗС України.

Наголошується, що офіційний Будапешт повинен припинити чинити провокації та дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов’язань в рамках членства в ООН, ЄС і НАТО.

“Підігрування агресивній політиці Росії не сприяє швидшому відновленню миру в Європі, за який угорський уряд виступає на публіці“, – підкреслили у відомстві.

Також зазначається, що на доручення МЗС України тимчасовий повірений України в Угорщині здійснив офіційний демарш перед угорською стороною.

Нагадаємо, декілька років тому в Угорщині продавали карту України без Криму та Одеси.

  • Вас може зацікавити:

Ніж в спину Путіну: Орбан домовився про поставки катарського газу в Угорщину

Орбан влип у скандал через імперську карту Угорщини: фото

Зневажливі слова про Україну: МЗС викликало на “килим” угорського посла

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *