Міжнародний трибунал для Путіна – Байдена просять надати докази МУС

Сенатори республіканської та демократичної партій США закликають американського президента Джо Байдена надати докази військових злочинів Росії Міжнародному кримінальному суду в Гаазі, який видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна.

Про це йдеться у листі сенаторів за 24 березня.

Читайте також: Ближче до в’язниці: ще одна “дружня” РФ країна отримала право на арешт Путіна

Американські чиновники “вітають значну допомогу”, яку надав Білий дім, щоб задокументувати можливі злочини під час широкомасштабної війни РФ в Україні. Сенатори також визнають велику роль МКС у розслідуванні військових злочинів російських окупантів на українській території.

Республіканці та демократи закликають адміністрацію президента США підтримати Міжнародний суд та поділитися доказами з прокурорами.

“Торічні двопартійні дії Конгресу щодо посилення цієї підтримки були зроблені у співпраці з вашою адміністрацією, щоб збалансувати всі точки зору на відносини США з МКС. Але через кілька місяців після того, як МКС працює над створенням справ проти російських чиновників, включаючи самого Путіна, США, як повідомляється, все ще не поділилися ключовими доказами, які могли би допомогти в їхньому переслідуванні”, – зазначається у листі чиновників.

Крім того, сенатори наголошують на важливості просування міжнародних розслідувань, щоб “Путін та інші особи з його оточення чітко знали, що відповідальність та правосуддя за їхні злочини неминучі”.

Нагадаємо, що Південно-Африканська Республіка не відкидає можливість затримання президента Росії Володимира Путіна, звинуваченого у військових злочинах, якщо він з’явиться в ПАР.

  • Вас може зацікавити:

Чим небезпечний для Путіна ордер Гаазького суду: думка експерта

Чи буде Німеччина арештовувати Путіна у разі його приїзду: міністр дав відповідь

Його треба судити в Україні: політик США про трибунал над Путіним

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *