У МКС відреагували на погрози з боку Росії

У МКС відреагували на погрози з боку Росії

Фото: icc-cpi.int
У МКС відреагували на погрози через ордер на арешт Путіна

З боку Росії надійшли погрози проти Міжнародного кримінального суду, а також оголошено заходи проти його прокурора та суддів.

Президія Міжнародного кримінального суду висловила жаль з приводу погроз Російської Федерації у бік трибуналу через ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна. Про це у середу, 22 березня, заявляє прес-служба МКС.
 
“Президія висловлює жаль із приводу цих спроб перешкодити міжнародним зусиллям забезпечити відповідальність за дії, які заборонені спільним міжнародним правом.
 
Ми підтверджуємо повну довіру до суду як до незалежної неупередженої судової інституції та повторюємо нашу тверду відданість підтримувати та захищати принципи та цінності, закріплені в Римському статуті, зберігати його цілісність”, – сказано у заяві Президії Асамблеї держав-учасниць Римського статуту.
 
У заяві також наголошується, що МКС втілює колективне зобов’язання боротися з безкарністю за найтяжчі міжнародні злочини.
 
“Ми закликаємо всі держави поважати незалежність судів та прокуратури”, – наголошується в заяві.
 
Нагадаємо, днями Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. 
 
У деяких країнах ЄС уже заявили, що заарештують Путіна, якщо він ризикне з’явитися на їхній території.
 
За словами речника Кремля Дмитра Пєскова, РФ не визнає юрисдикції Міжнародного кримінального суду і вважає його рішення “нікчемними”.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *