Союзники України – Український уряд може розраховувати на США та Канаду як на надійних партнерів

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Україна може розраховувати на Канаду, яка збільшила військову допомогу ЗСУ, як надійний партнер. За його словами, як і США, Канада й надалі твердо стоятиме на боці України, “чого би це не коштувало”.

Про це повідомляє CNN.

Читайте також: Дотиснути Путіна: Байдена попросили передати до Гааги докази злочинів РФ

У спільному з президентом США Джо Байденом зверненні до парламенту в Оттаві 25 березня Трюдо зазначив, що Канада надала Україні “значну військову підтримку”: артилерію, боєприпаси, бронетехніку та танки. Також канадські військові навчають українців з 2015 року.

“Як ви добре знаєте, пане президенте, Канада й надалі твердо стоятиме на боці України, чого би це не коштувало. Разом ми обидва – партнери, на яких Україна та світ можуть розраховувати”, – заявив він.

Крім того, прем’єр-міністр наголосив, що санкції та інші економічні обмеження, запроваджені Штатами, Канадою та іншими союзниками, продовжать виснажувати військову скарбницю Росії. Водночас американсько-канадський альянс “має більшого значення, ніж будь-коли, у цей відповідальний момент”.

У свою чергу, американський лідер Джо Байден зазначив, що російський диктатор Володимир Путін не зміг досягти своєї мети вторгненням на українську територію.

“Вгадайте, що? Його жага землі і влади поки не виправдалася. Любов українського народу до своєї країни переможе… Давайте ще раз підтвердимо, що ми підтримуватимемо факел свободи, що яскраво горить, і підтримуватимемо український народ”, – заявив президент США.

Також Байден повідомив, що США та Канада захищатимуть кожен дюйм території НАТО, оскільки “напад на одного – це напад на всіх”.

Нагадаємо, Канада передала на потреби Збройних Сил України броньовану ремонтно-евакуаційну машину Bergepanzer 3, яка допоможе українським військовим обслуговувати танки Leoprard 2.

  • Вас також може зацікавити:

Країни G7 відстрочили сплату боргів Україною: які умови висунули

США ввели нові санкції проти Білорусі: хто цього разу потрапив до списку

Наші в Канаді: топ-10 топонімів українського походження

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *