Сенатори попросили Байдена дати Україні касетні боєприпаси – що відомо

Чотири члени Сенату від Республіканської партії звернулися до американського президента Джо Байдена із проханням надати українській армії касетні боєприпаси.

Про це інформує Foreign relations committee.

Читайте також: Більше танків Leopard 2: Канада збільшила військову допомогу Україні

Зазначається, що сенатори Джим Ріш, Роджер Вікер, Майкл Маккол і Майк Роджерс написали про це у відкритому листі. Йшлося про удосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення (dual purpose improved conventional muni).

Автори листа переконані, що це, зокрема, допоможе обороні Бахмута, компенсувати чисельну перевагу російської армії, в артилерійських боєприпасах.

“Ми глибоко розчаровані небажанням вашої адміністрації надати Україні потрібний тип і кількість далекобійних вогневих засобів і можливостей маневрування для створення та використання оперативних проривів проти росіян в інших місцях в Україні”, – зазначається у листі.

Сполучені Штати мають на озброєнні приблизно три мільйони таких снарядів, більшість сконцентрована на американських та європейських базах. Наголошується, що вони доволі ефективні, що дозволило б компенсувати дефіцит 155-мм та інших артснарядів.

“Один постріл може забезпечити такий самий або більший бойовий ефект, як і п’ять або більше пострілів, озброєних GMLRS-U або іншими осколково-фугасними снарядами”, – зауважили сенатори.

Раніше “Апостроф” розповідав, скільки російських окупантів загинуло під Бахмутом.

  • Вас може зацікавити:

Яку зброю може отримати Україна за підсумками зустрічі “Рамштайн-10”: список

Як російський винищувач збив американський безпілотник над Чорним морем: опубліковано відео

Як інцидент з безпілотником вплине на відносини між Росією та США: думка аналітиків

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *