РФ використала китайські снаряди – ЗМІ

РФ використала китайські снаряди - ЗМІ

Інформація з’явилася напередодні зустрічі Сі та Путіна

У США вважають, що китайські боєприпаси застосовувалися в Україні, проте залишається незрозумілим, чи були боєприпаси поставлені Китаєм. Вашингтон готовий вжити заходів, якщо поставки підтвердиться.

США мають у своєму розпорядженні дані про те, що китайські боєприпаси використовувалися у війні проти України, і підозрюють, що їх випустили російські війська. Про це повідомляє видання Kyodo із посиланням на джерела в уряді США.
 
Вони відзначають, що залишається незрозумілим, чи були боєприпаси поставлені Китаєм. Також джерела додали, що Вашингтон готовий вжити заходів, якщо буде підтверджено, що поставки здійснював Пекін.
 
Водночас, джерела видання не повідомляють, про які саме боєприпаси йдеться.
 
На тлі безлічі розбіжностей між США і Китаєм офіційні особи нещодавно заявили, що Вашингтон має розвідувальні дані, що вказують на те, що Пекін розглядає можливість відправки зброї та боєприпасів до Росії.
 
“Це те, за чим ми уважно стежимо та продовжуємо уважно стежити”, – сказав представник Держдепартаменту США.
 
За словами джерел, влада США повідомила деяких своїх партнерів про підтвердження цих дій, оскільки голова КНР Сі Цзіньпін планує незабаром вирушити до РФ із триденним державним візитом.
 
У ході переговорів із Цзіньпіном президент США Джо Байден попередив його про серйозні наслідки, якщо Китай надасть військову підтримку РФ у її війні в Україні.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *