Загроза вторгнення Росії – НАТО посилить угруповання на східних кордонах

НАТО хоче посилити своє угруповання на східному фланзі на кордоні з РФ. Північноатлантичний альянс планує розмістити до 300 тисяч військових.

Про це пише Politico.

Для цього треба переконати окремі країни передати військових, провести навчання, покращити інфраструктуру, а також надати багато дорогої зброї, обладнання та боєприпасів.

Читайте також: Ще одна країна ЄС та НАТО готує найбільшу армію в Європі

Один з високопосадовців НАТО повідомив, що на даний момент для протистояння РФ необхідно збільшити кількість військ та сил, що перебувають у стані готовності.

Експомічник генсекретаря НАТО з питань оборонної політики та планування сил Генріх Браусс заявив, що є декілька рівнів “готовності”. Перший може складатися з 100 тисяч військових, які готові до перекидання за десять днів. Цей рівень можна сформувати з Польщі, Норвегії та країн Балтії.

Другий ешелон військ підтримуватиме військових, готових до розгортання, з таких країн, як Німеччина, протягом від 10 до 30 днів. Для цього багатьом союзникам необхідно буде активізувати зусилля на призові і збільшенні витрат на оборону. Тобто потрібно буде купувати ще більше зброї, боєприпасів, а також обладнання.

Водночас екскомандувач сухопутних військ США в Європі Бен Ходжес зауважив, що “готовність” полягає ще у низці деталей. Зокрема, артилерійському батальйону, аби підтримати свій рівень майстерності “треба робити Х пострілів на рік з метою планування”. Танковий же батальйон має вражати цілі, реагувати на різні обставини, а також показувати свою майстерність у русі як вдень, так і вночі, вражаючи цілі, які рухаються. А це дуже складно, підсумував Ходжес.

Раніше ми повідомляли, що говорять у НАТО про загрозу атаки РФ на Молдову.

  • Вас також може зацікавити:

Російський літак наблизився до кордонів НАТО: його перехопили винищувачі

Такого не бачили з часів Першої світової війни: в НАТО висловилися про новий наступ Росії

Росія готується до нової війни: у НАТО відреагували на заяви Путіна

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *